Dag van het Huren

Zaterdag 7 oktober wordt voor de 3e keer de landelijke 'Dag van het Huren' gehouden. Woonconcept doet dit jaar voor het eerst mee. Op www.woonconcept.nl verschijnen binnenkort de programma’s die momenteel worden voorbereid.

Thema van de dag: 'bewonersparticipatie'

Woonconcept is altijd al geïnteresseerd in de mening van de huurders over haar diensten en producten. Uw invloed kan het doen en laten van Woonconcept echt veranderen! Dus kom naar de Dag van het Huren en geef uw mening. Ook huurdersvereniging De Veste is aanwezig tijdens de Dag van het Huren.

Fotowedstrijd

Een activiteit die inmiddels is gestart is de fotowedstrijd “Thuis is….”. Wat maakt dat u zich echt THUIS voelt? Voor de één is het de kerktoren die hij elke dag ziet als hij thuiskomt. De ander voelt zich pas echt thuis door de fijne buren of door lekker te tuinieren omdat de groene vingers blijven jeuken. Woonconcept daagt u uit te laten zien wat THUIS voor u betekent. Maak een foto van uw typische thuisgevoel en stuur deze naar redactie@woonconcept.nl. Op de 'Dag van het Huren', 7 oktober, bepaalt de publieksjury welke foto's een VVV-bon ter waarde van €50 verdienen. Er zijn 9 prijzen te verdelen, 3 in elke gemeente. En laat uw kinderen ook hun foto sturen, want zij doen mee in hun eigen categorie:

o Kinderen (tot 12 jaar)

o Jong talent (12 tot 18 jaar)

o Volwassenen (18+)

Om mee te doen, moet u een woning huren bij Woonconcept. Stuur uw foto's uiterlijk 1 oktober naar redactie@woonconcept.nl, met als onderwerp 'Thuis is...'. Vermeld in de e-mail uw naam, leeftijd en woonplaats. En vergeet natuurlijk de bijlage niet!

Op 7 oktober, tijdens de Dag van het Huren, worden de foto’s geëxposeerd in Hoogeveen, Meppel en Steenwijk. Bezoekers kunnen dan stemmen op de foto die het beste het “thuisgevoel” weergeeft. De winnaars worden 16 oktober op onze website bekend gemaakt.

Locaties en tijden

De activiteiten in Hoogeveen, Meppel en Steenwijk zijn grotendeels hetzelfde, maar niet helemaal. U kunt een programma in uw eigen gemeente bezoeken maar u bent ook van harte welkom op een van de andere locaties. Bezoek en deelname is uiteraard gratis.

De Dag van het Huren begint overal om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur.

Steenwijk: Het steunpunt (de voormalige woonwinkel) aan de Gasthuisstraat 42. Gratis parkeren kan aan de achterzijde van het gebouw of in de parkeergarage aan de Vendelweg.

Hoogeveen: In en bij Het Knooppunt aan de Jan Dekkerstraat 1. In de directe omgeving kunt u beperkt parkeren. Om de buurt niet te belasten, vragen we u zoveel mogelijk per fiets of lopend te komen. Automobilisten kunnen het beste (en heel beperkt) parkeren op een van de parkeerpleinen achter de Hoofdstraat of in parkeergarage De Kaap.

Meppel: Hoofdkantoor van Woonconcept, Blankenstein 560. Er is ruim voldoende en gratis parkeergelegenheid rondom het gebouw.